De beste manier om te starten als freelancer

Als je net bent begonnen als freelancer, of van plan bent om als freelancer te straten, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zoals met alles, is het belangrijk om een doel voor ogen te hebben wanneer je freelance gaat. Bepaal wat je wilt bereiken met je freelancewerk. Wil je bijvoorbeeld fulltime freelancen of parttime? Het is ook belangrijk om na te denken over de soorten opdrachten die je aan wilt nemen en in welke sector je wilt werken. Als je duidelijk weet wat je wilt, kun je makkelijker een niche vinden waarin jij jezelf onderscheidt van andere freelancers.

Wanneer je net bent gestart als freelancer, kan het lastig zijn om opdrachten binnen te halen. Je hebt nog geen bekendheid en misschien ook nog geen portfolio. Daarom is het belangrijk dat je jezelf goed profileert. Zorg ervoor dat je een duidelijke website hebt waarop potentiële klanten snel kunnen zien wat jij precies doet en waarom ze voor jou moeten kiezen. Zorg er ook voor dat je actief bent op social media, zodat mensen je gemakkelijk kunnen vinden en volgen. Steeds vaker maken freelancers gebruik van Younited. Younited heeft een platform die staat voor samen zelfstandiger ondernemen. Maar hoe werkt het? In deze blog bespreken we hoe jij een perfecte start kunt hebben als freelancer. 

Samen sparren en samen leren 

Younited biedt een platform waar zelfstandig ondernemers in contact kunnen komen met potentiële opdrachtgevers. Zelfstandig ondernemers kunnen een persoonlijk profiel aanmaken waarin ze hun vaardigheden en kwaliteit in de etalage kunnen zetten. Hierdoor kunnen opdrachtgevers en freelancers elkaar vinden. Bovendien kunnen zelfstandige ondernemers zich aansluiten bij de Younited community. Het kan tenslotte soms lastig zijn om een netwerk op te bouwen. De community van Younited zorgt ervoor dat zelfstandig ondernemers met elkaar kunnen sparren en van elkaar kunnen leren. 

Veel opdrachtgevers in verschillende sectoren

Wanneer je net begint als freelancer, is het belangrijk om je doelen duidelijk te stellen. Ga na wat voor soort werk je wil doen en welke klanten je wil aantrekken. Als je eenmaal weet wat voor werk je wil doen, kan je jezelf gaan richten op het vinden van potentiële klanten. Dit kan door middel van het Younited platform. Ben je op zoek naar freelance opdrachten? Younited biedt een platform met meer dan 10.000 opdrachtgevers. Of je nu leraar, advocaat, designer of jurist bent, Younited heeft altijd wel een passende freelance opdracht beschikbaar. Zo kun jij als freelancer altijd op een fijne manier beginnen met ondernemen. 

Geef een reactie